L’himne de Palafolls es reestrena aquest dissabte amb una nova versió salsa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ara fa pocs mesos, Palafolls celebrava els 30 anys de la presentació del seu himne oficial, una cançó que s’estrenava en el marc de la Festa Major de l’any 1988.

La música de la cançó “Ara puc dir-te Palafolls” és obra del compositor José Manuel Pagán, mentre que la lletra és de Roser Corbera, els quals van fusionar la seva creativitat per composar un tema que seria enregistrat en estudi.

La veu de l’himne és de la palafollenca Lydia Navarro, que aleshores formava part de la Coral de la Parròquia de Palafolls.

De l’himne se’n va presentar uns anys més tard una versió rock, que també es va presentar en un pregó de Festa Major, i aquest proper dissabte l’historial musical de l’himne s’ampliarà amb una nova versió.

Serà, en aquest cas, una versió salsa de l’himne palafollenc, que es podrà escoltar en la seva estrena oficial en la reinauguració del Teatre de Palafolls aquest dissabte al vespre, i del qual aquest passat cap de setmana ja se’n va poder escoltar un tastet en un assaig obert al MiD.

Lydia Navarro, que torna a posar la veu en aquesta nova versió després de fer-ho en l’himne original, explicava en una entrevista al Palafolls En Xarxa aquest dilluns que la nova peça és especialment divertida i que convida a ballar. Fins i tot, Navarro va atrevir-se a fer un petit avançament a capella des dels micròfons d’aquesta emissora.

L’actuació d’aquest proper dissabte serà una nova ocasió per veure a Lydia Navarro cantant l’himne, aquest cop amb una versió renovada. Un acte d’inauguració de les obres del Teatre que, per altra banda i segons ha informat el consistori, ja ha esgotat les entrades.

Durant l’entrevista, la cantant va fer un repàs a tot l’anecdotari que van deixar els preparatius de l’himne, el procés de composició, l’enregistrament i, finalment, la presentació oficial al pregó de la Festa Major de Palafolls del 1988. Un dia que, segons explica Navarro, va ser molt emotiu.

La versió original de l’himne de Palafolls es va incloure en un treball discogràfic que portava per títol “Somnis a Palafolls”, i que incloïa també la Sardana de Palafolls, una cançó dedicada al Castell o una recuperació del Contrapàs de Sant Genís.

 

Escolta aquí les versions oficial i rock de l’himne de Palafolls: http://www.palafolls.cat/pl70/actualitat/noticies/id922/palafolls-reinventa-el-seu-himne-amb-ritme-de-salsa.htm

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics