URGENT

L’aprovació dels pressupostos de Blanes, ajornada per manca de suports

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre, l’Ajuntament de Blanes celebrava sessió ordinària del ple municipal, centrada en l’aprovació de la proposta de pressupostos pel 2019.

Malgrat la confiança inicial que tenia el govern blanenc de tirar endavant la proposta, finalment l’aprovació s’ha hagut de posposar per manca de suports de les forces polítiques del ple.

Segons explica l’Ajuntament, ara el govern de Mario Ros haurà de tornar a presentar els pressupostos al ple del mes de gener o bé convocar una sessió extraordinària per tractar aquest punt.

Durant la presentació de la proposta, que ocupava el 4t punt de l’ordre del dia, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Blanes i tinent d’alcalde, Nicolás Laguna, explicava que eren conscients que el 2019 és un any especial pel fet de ser any electoral, però va dir que malgrat això el govern tenia intenció de poder deixar damunt la taula una proposta pressupostària perquè el futur equip de govern pogués treballar.

La proposta ha estat rebutjada per 9 vots a favor, 10 en contra i dues abstencions. En aquest sentit, Laguna lamentava que tot plegat no tirés endavant després de les reunions que ha mantingut aquests dies i amb qui hi havia predisposició a negociar, i que altres grups no haguessin avançat quin seria el seu posicionament al ple.

En la votació, a banda del govern socialista, els únics que han donat suport els pressupostos han estat el PDeCAT i el PP; la CUP s’ha abstingut; i la resta de grups –ICV-EUiA, ERC, Ciutadans i Batega per Blanes– han votat en contra.

El ple d’ahir a Blanes també va servir per fer efectiva la renúncia al càrrec del regidor del PDeCAT Quim Torrecillas, que va anunciar que abandonava la regidoria per motius “estricament professionals” que feien incompatible poder continuar amb la seva tasca política al consistori.

En la seva renúncia, Torrecillas va fer un repàs dels seus 11 anys de trajectòria vinculat a l’Ajuntament, i l’alcalde li va lliurar una reproducció de la Font Gòtica, que és la màxima distinció que concedeix l’Ajuntament de Blanes.

Per altra banda, on ahir també se celebrava ple per aprovar els pressupostos del 2019 era a Malgrat de Mar, on la proposta va ser aprovada. Seran en total 21 Milions d’euros pel proper exercici.

El ple malgratenc també va servir per debatre i aprovar l’adjudicació de les obres d’ordenació i rehabilitació del Passeig Marítim del municipi.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics