El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes torna a superar les seves millors xifres de visitants aquest 2018

Foto: Fundació Carl Faust
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ara fa un any, aquest espai blanenc registrava les seves millors xifres de visitants des de feia 15 anys, quan informava que havien passat pel Jardí més de 122.000 persones.

Enguany, la xifra ha augmentat fins a les 123.068, més d’un miler que l’any passat, establint un nou rècord de visites. Segons ha informat la Fundació Carles Faust, encarregada de la gestió del Jardí Botànic Marimurtra, d’aquests visitants, gairebé 116.000 van fer una visita al Jardí, més de 1.400 van assistir-hi per realitzar algun esdeveniment –com per exemple casaments, esdeveniments d’empresa, entre d’altres–, gairebé 4.800 han estat públic escolar i els pràcticament 900 restants van assistir-hi pels concerts de Les Nits de Marimurtra.

Segons la fundació, les dades d’aquest passat 2018 mostren una estabilitat positiva en l’afluència de visitants anuals al Jardí. De tots els mesos de l’any, el més concorregut ha estat el mes d’agost, amb 22.516 visitants, i que suposa un 18% del públic total anual. Per altra banda, el mes amb menys afluència ha estat el gener, amb 934 visitants.

Tot i això, afirma l’entitat, es percep una lleugera desestacionalització cap al segon trimestre, de març a juny, mentre que cau el quart trimestre, de setembre a octubre.

El grup més destacat de visitants que ha rebut Marimurtra el 2018 segueix sent el públic d’origen francès, que passa d’un 21% l’any 2017 a un 25% del públic total. El segueix el català, que aquest any baixa del 21% el 2017 al 20% l’any passat.

La resta de públics europeus que s’incrementen han estat sobretot els provinents d’Alemanya, Polònia i Regne Unit, però per altra banda disminueix el públic de Rússia, Holanda, Bèlgica i el de la resta de l’Estat espanyol.

 

Foto de portada: Fundació Carl Faust

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics