URGENT

Palafolls tanca l’any amb una nova pujada de l’atur

Compartiu aquesta història

Ahir van fer-se públiques les últimes dades del 2018 relatives a l’atur de Catalunya, i que ofereix l’Observatori de Treball de la Generalitat.

Són les xifres d’atur del mes de desembre, que mostren un nou ascens de la desocupació al nostre municipi, en el que és el tercer mes consecutiu incrementant, després que ja pugés els passats octubre i novembre.

Actualment són 561 el nombre de persones en situació d’atur a Palafolls, 14 més que el mes anterior, quan es sobrepassar per primera vegada en diversos mesos el llindar del mig miler d’aturats.

Una apujada de la desocupació que, a la resta de l’Alt Maresme, només s’observa a Tordera, on incrementa en només 4 persones.

Per altra banda, però, les altres poblacions del nostre voltant han tancat el 2018 amb un descens en les seves xifres d’atur. És el cas, per exemple, de Malgrat de Mar, on ha disminuït en 36 persones, situant-se ara al total de 1.173 persones a l’atur.

A Pineda la reducció ha estat major, com també ho és el nombre de població activa, i aquest desembre han estat 63 persones menys desocupades, amb un total d’atur de 2.262 persones.

En el cas de Santa Susanna, el descens ha estat menor, essent ara 11 persones menys en situació d’atur, amb un total de 194.

En el cas de Blanes, l’atur sí que ha incrementat. Ho ha fet aquest desembre en 76 persones, superant ara les 2.900 persones en situació de desocupació.

En el global de la comarca del Maresme, l’atur ha experimentat un descens de 322 persones, tot i que encara continua superant la xifra de 25.000 persones sense feina.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics