Blanes inicia una campanya d’identificació i cens de gats i gossos

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Des d’aquest dilluns i durant tot el mes de gener, l’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva impulsen una campanya perquè els amos de gats i gossos tinguin cura d’identificar-los i censar-los degudament.

Per fer-ho, i segons ha informat el mateix consistori, fins el proper 31 de gener la implantació del xip i l’alta censal seran dos procediments gratuïts.

Normalment, per fer-los cal pagar les taxes de l’Ajuntament de Blanes, que són poc més de 9 euros pels gossos i gats i poc més 51 euros en el cas de gossos perillosos.

L’objectiu de la campanya, segons informa el consistori blanenc, és facilitar als propietaris la identificació i registre de les seves mascotes perquè, en cas que es perdin, sigui més fàcil localitzar-les.

Per poder beneficiar-se de la campanya és indispensable que els gossos i gats resideixin a Blanes, municipi que actualment amb uns 800 d’aquests animals censats.

Els amos interessats poden contactar amb els quatre centres veterinaris del municipi que s’han adherit a la campanya, i que s’han compromès a dur a terme la identificació de la mascota i l’ompliment del formulari sense cap cost pels propietaris. Els xips i els talonaris de registre als veterinaris han estat facilitats per l’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal.

Segons dades del servei comarcal de recollida de gossos perduts i/o abandonats, l’any 2017 es va gestionar la recollida de 145 animals a Blanes, la gran majoria gossos.

Durant el passat 2018, a falta de tenir dades de l’últim trimestre, només en aquesta ciutat veïna van recollir-se més d’un centenar de gats i gossos, dels quals només un 35% estaven identificats i censats a l’Ajuntament de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics