URGENT

Palafolls aprova un pressupost de 10.300.000 euros pel 2019

Compartiu aquesta història
Imatge del ple d’ahir a l’Ajuntament de Palafolls – RP

El vespre d’ahir dijous va ser el triat per celebrar la sessió del ple municipal, de caràcter extraordinari, de debat i aprovació dels pressupostos.

Uns pressupostos que es mantenen força similars a l’any passat, si bé mostren una disminució de 40.000 euros respecte el 2018, el que suposa un 0,4% menys del total.

Les despeses contemplades en aquest pressupost tenen dos àmbits que acaparen la major part de la quantitat econòmica prevista.

Són, per una banda, les despeses de personal, que arriben a gairebé 4 milions 19.000 euros, i que es tradueix en un 39% del total del pressupost de despeses.

Per l’altra, hi ha les despeses corrents de béns i serveis, on es destinaran entorn als 4 milions 785.000 euros, i que significa un percentatge de pràcticament 46,5% del total del pressupost de despeses.

Així ho desgranava la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament, Dolors Agüera.

En l’àmbit de les inversions reals, i tal i com ja avançava la regidora aquesta mateixa setmana, el pressupost contempla una quantitat entorn a 1 milió 130.000 euros, la major part dels quals destinats a projectes de caire urbanístic.

On l’Ajuntament té previst invertir més és en els projectes de rehabilitació del carrer Roig i Jalpí i també la renovació del paviment de la passera, que s’enduen 150.000 i 145.000 euros respectivament del pressupost d’inversions.

També és destacable la reforma de l’enllumenat públic amb la inclusió de llums de LED, l’arranjament de camins de titularitat municipal i la millora de la intersecció dels semàfors, a la carretera d’accés a la Costa Brava. A cadascun d’aquests 3 punts es destinaran entre 60.000 i 70.000 euros.

Una quantitat inferior, en aquest cas 50.000 euros, és el que es destinen a l’arranjament, enllumenat i supressió de barreres arquitectòniques.

En l’àmbit d’ingressos, el més important són els impostos directes, que suposen més de la meitat d’aquest pressupost –un 51%. Es tracta de les taxes i tributs que recapta l’Ajuntament, i que aporten 5 milions 287.000 euros al pressupost municipal.

Aquí s’hi inclou la recaptació de tributs com l’IBI, l’impost sobre vehicles de tracció mecànica o l’impost sobre activitats econòmiques.

Respecte l’any passat, el pressupost del 2019 es redueix entorn als 40 Mil euros, amb gairebé un 10% de diferència en l’àmbit de les despeses de personal i un 16% menys destinat a inversions reals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics