Una batalla campal entre 250 joves acaba amb enfrontaments amb la policia a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els fets van tenir lloc a l’estació de tren de Blanes aquest diumenge pels volts d’un quart de 7 del matí, amb una primera baralla entre els propis joves dins del primer comboi que sortia d’aquesta ciutat veïna en direcció a Barcelona.

Segons publica el Diari de Girona, posteriorment a haver iniciat la baralla entre ells, els joves es van encarar als guàrdies de seguretat, en una situació que segons alguns testimonis qualifiquen de “greu”.

Segons indica el diari, els vigilants de seguretat de Renfe van demanar l’ajuda a la Policia Local de Blanes i també als Mossos d’Esquadra degut a una baralla de diversos joves dins dels vagons de tren.

Quan van arribar els efectius dels dos cossos, van trobar-se prop de 250 nois que s’estaven enfrontant als vigilants de seguretat. Davant la situació, els agents van demanar més reforços, activant també altres cossos local de la zona, com va ser el cas de Malgrat de Mar i Lloret de Mar.

Bona part dels joves, indica el diari, anaven beguts i es mostraven agressius, i van enfrontar-se amb els agents. Els nois tenien edats d’entre 16 i 18 anys i agafaven el tren per tornar cap a Barcelona després d’haver passat la nit en discoteques de Blanes.

Amb tot, el tren afectat era el primer de la jornada, on també viatjaven famílies i persones treballadores i que va acabar sortint amb una hora de retard per culpa de la baralla.

En l’operatiu hi van treballar un total de 30 agents del cos de Mossos d’Esquadra i de les diverses policies locals. Una situació que va acabar amb la detenció d’una persona i la denúncia de 3 joves més, tots ells menors excepte un, major d’edat.

Els nois van acabar denunciats per desordres greus i per haver aturat un servei essencial com és el tren. Segons informa del diari gironí, a causa de la baralla almenys un agent de la Policia Local de Blanes va resultar ferit lleu.

Tot plegat es produeix després que des del barri dels Pins de Blanes s’hagi estat reclamant una solució per les problemàtiques nocturnes que provoquen els joves a la zona d’oci.

Els veïns d’aquesta zona de Blanes fa anys que reclamen mesures per evitar els aldarulls i les situacions d’incivisme, l’última justament la mateixa matinada de diumenge, abans de la baralla de l’estació de tren.

Un grup d’una seixantena de menors que sortien de la discoteca Arena van assaltar un bus de la línia interurbana. Van començar a colpejar-lo i reclamaven que se’ls portés a Mataró i Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics