URGENT

La mala combustió d’una xemeneia torna a provocar un ensurt en un habitatge del carrer de Baix

Compartiu aquesta història

A la mateixa tarda d’ahir dilluns, paral·lelament a l’atracament de l’establiment de Clarel, s’estava produint un altre succés en un carrer també del centre del municipi. Va ser, en aquest cas, una mala combustió d’una xemeneia d’un immoble del carrer de Baix de Palafolls.

En el lloc dels fets hi van estar treballant 3 dotacions dels Bombers, Mossos d’Esquadra, una ambulància del SEM i també efectius de la Policia Local de Palafolls, i l’incident va acabar sense cap persona afectada.

És dóna el cas que ara fa poc més d’un any, aquest mateix edifici ja va patir un episodi similar, quan una xemeneia va fer mala combustió per culpa de la brutícia que tenia.

Amb l’arribada de les baixes temperatures, moltes cases posen en marxa les seves llars de foc. Una acció rutinària que es repeteix cada hivern però per la qual cal tenir diverses precaucions, principalment encarades a tenir la xemeneia neta i en condicions.

Per tot plegat, el Servei de Prevenció dels Bombers de la Generalitat dona diversos consells de seguretat, que cal tenir en compte en qualsevol tipus de construcció de la xemeneia.

Es recomana, entre d’altres, fer un manteniment periòdic de la xemeneia, almenys un cop a l’any; comprovar que no hi hagi fugues de fum en els conductes així com comprovar que no s’hagi obstruït la xemeneia si fa més d’una temporada que no s’utilitza.

A l’hora d’utilitzar-la, els Bombers recomanen cremar fusta seca no tractada i no cremar altres tipus de combustibles o líquids inflamables. A la vegada, es demana també que no s’estengui la roba a prop de la llar de foc, allunyar els materials combustibles i tenir una bona ventilació de l’estança on hi hagi la llar.

Si se surt de casa, el cos de Bombers avisa que la llar de foc ha de quedar apagada, així com també quan es va a dormir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics