URGENT

El nou sistema de recollida d’escombraries de Palafolls es retarda

Compartiu aquesta història

Ahir, 15 de gener, era la data fixada pel consistori com a referència per iniciar la implementació del nou sistema de recollida selectiva de Palafolls.

Per veure les noves illes als carrers del municipi, però, caldrà encara esperar, ja que segons ha informat el consistori tot plegat s’ha retardat.

Una demora que, segons ha explicat el regidor de Serveis, Martí Victòria, serà d’uns 15 dies, amb la previsió que a finals d’aquest gener comencin els treballs per col·locar les noves illes.

Tot plegat, explica Victòria, no es deu a cap problema logístic, ja que el material ja està pràcticament a punt, així com també els camions que han de fer la recollida, sinó que ho ha provocat un retard en les obres que han de permetre instal·lar els nous contenidors als carrers.

Victòria argumenta que en molts casos tot sovint l’empresa no comença quan estava acordat i que això ha fet que a hores d’ara encara no s’hagi pogut començar la implementació oficial del sistema.

Segons ha informat el consistori, el nou sistema contempla la instal·lació d’una cinquantena d’illes completes arreu del municipi, començant la seva implementació pel barri de Sant Lluís.

Es preveu la col·locació d’un total de 200 contenidors de reciclatge, uns 40 més dels que hi ha actualment. Aquest augment implicarà una reducció dels de rebuig, que passaran de 100 a 50, però amb més capacitat de la que tenen els que hi ha actualment.

Tot plegat, explica Victòria, amb l’objectiu que Palafolls es posi al dia amb les normatives europees que exigeixen un reciclatge d’almenys un 60% dels residus que genera un municipi.

El retard en la implementació del nou sistema de recollida selectiva fa que també s’hagi ajornat l’inici de la campanya informativa sobre la implementació d’aquest nou sistema, i que l’Ajuntament té intenció de posar en marxa quan es comencin a observar canvis als carrers de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics