Blanes edita el seu primer Calendari Interreligiós

Foto de grup amb el Calendari Interreligiós - Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto de grup amb el Calendari Interreligiós – Ajuntament de Blanes

Es tracta d’un calendari que inclou 62 dates assenyalades, la major part del les quals aplegades al voltant del desembre i gener, així com a l’abril, quan se celebra la Setmana Santa catòlica.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, la intenció és “fugir” dels calendaris que s’utilitzen de manera més habitual, gregorians o cristians, i “fer una mirada polièdrica al temps mesurat des d’una perspectiva diversa”.

Així, s’hi inclouen al calendari les festivitats corresponents a les diferents comunitats que té el municipi i que integren la Taula del Diàleg Interreligiós, com per exemple les diferents parròquies –dels àmbits catòlics, evangèlics o ortodoxos–, les comunitats islàmiques i els Testimonis de Jehovà.

Segons el consistori blanenc, l’edició d’aquest calendari s’ha fet amb el compromís de continuar-la cada any, fruit de la feina que es duu a terme a través del Departament d’Acció Social municipal amb els representants de les comunitats presents a la Taula de Diàleg Interreligiós.

En aquest sentit, els membres d’aquest òrgan van considerar que una de les millors maneres de donar a conèixer quins són els seus dies senyalats era aplegar-ho sota un mateix marc de referència.

La presentació del nou Calendari Interreligiós, celebrada aquest dimarts, ha significat l’inici de les activitats que tindran lloc durant aquests propers dies a Blanes amb motiu d’una nova edició del cicle de la ‘Quinzena per la Pau’ del municipi. L’acte es va fer a la Biblioteca Comarcal, lloc on també s’ha inaugurat l’exposició ‘Raimon Panikkar. Viure l’Aventura Intercultural’, que estarà oberta al públic fins el proper divendres 1 de febrer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics