Ocupen un local de Blanes per convertir-lo en un centre social

Foto: Diari de Girona
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Diari de Girona

Aquest diumenge al vespre, una vintena de persones han ocupat les dependències d’una antiga botiga d’alta costura d’aquest municipi veí amb la intenció de convertir-la en un centre social.

Segons ha explicat a través d’un comunicat la Xarxa Solidària amb les persones Migrants i Refugiades, col·lectiu que agrupa els ocupants d’aquest espai, l’acció s’ha dut a terme per recuperar un espai “abandonat i propietat d’una entitat bancària per transformar-lo en un espai de solidaritat”.

En aquest sentit, la plataforma vol contribuir a solucionar “la crisi humanitària que pateixen persones migrades de Blanes”.

Amb la ocupació, la Xarxa Solidària amb les persones Migrants i Refugiades vol convertir espai en un “centre social obert als veïns i veïnes del barri, on puguin participar de forma oberta”, i per aquest motiu el col·lectiu demana la “comprensió, participació i solidaritat” davant del problema que “afecta a totes i tots”.

L’’agrupació acaba el comunicat dient que l’espai serà gestionat “per entitats socials arrelades a Blanes que tenen una llarga experiència treballant la problemàtica social”, i aclareixen que es vol fer “amb tot el respecte, sense trencar l’harmonia i la convivència de la comunitat”.

Segons publica el Diari de Girona, el local, situat en uns baixos d’un edifici, és actualment propietat d’una entitat bancària que l’hauria cedit a una immobiliària.

Segons el diari, diversos dels ocupants ja van participar en la tancada de protesta de l’Esbarjo Parroquial de Blanes d’ara fa uns mesos.

Poc després de l’ocupació aquest diumenge, alguns veïns del barri van sortir al carrer contraris al fet que el local es converteixi en un centre social, i van alertar als Mossos d’Esquadra i la Policia Local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics