URGENT

La Marató d’Estalvi Energètic de Malgrat comença aquest divendres incorporant 3 equipaments

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Es tracta d’una iniciativa que, per tercer any consecutiu, posar el focus en l’estalvi energètic a les instal·lacions municipals de Malgrat de Mar.

Després que en anteriors edicions s’hi sumessin espais com la Biblioteca La Cooperativa o els pavellons, enguany hi participaran les escoles públiques Marià Cubí i Mare de Déu de Montserrat i s’hi sumaran per primera vegada l’edifici de l’Ajuntament, el Centre Cívic i l’Escola Municipal d’Adults Cases dels Mestres.

El passat mes de desembre, aquests 5 equipaments van rebre les corresponents auditories prèvies per participar a la Marató, que van servir per valorar les accions que es duran a terme a partir d’aquest divendres i durant el proper mes de febrer per reduir els consums, així com per explicar a les encarregats dels equipaments en què consisteix la iniciativa.

Ara, l’Ajuntament ja ho té tot a punt per començar una nova Marató d’Estalvi Energètic, que té per objectiu ser una campanya de sensibilització entorn a les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia i, a la vegada, destinar l’estalvi energètic aconseguit a lluitar contra la pobresa energètica.

El consistori malgratenc ha valorat positivament les anteriors edicions de la iniciativa. Amb els diners de l’estalvi aconseguit en la Marató d’ara fa un any, l’Ajuntament va adquirir 10 estufes eficients que estan en servei de préstec a famílies que pateixen pobresa energètica, i que es gestionen des dels Serveis Socials municipals. Per altra banda, amb l’estalvi del primer any es van fer auditories a llars amb pobresa energètica.

Malgrat de Mar participa a la Marató d’Estalvi Energètic juntament amb 9 municipis més d’arreu de Catalunya, d’entre els quals és el més petit.

Segons informa el consistori, per participar-hi l’Ajuntament ha d’aportar informació sobre les dades dels equipaments i consums dels mesos de febrer dels últims 3 anys, i el compromís de destinar l’estalvi a combatre la pobresa energètica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics