El ple de Blanes aprova una moció per evitar la difusió de la ultradreta en actes públics

Imatge del ple de l'Ajuntament de Blanes - Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Imatge del ple de l’Ajuntament de Blanes – Ajuntament de Blanes

Ahir dijous, l’Ajuntament de Blanes celebrava la primera sessió plenària del 2019, amb un total de 10 punts a l’ordre del dia. Entre aquests, destacava la moció presentada conjuntament pels grups d’ICV-EUiA i Batega per Blanes per declarar el municipi com a Ciutat Antifeixista.

El text presentat, que es va aprovar amb l’únic vot en contra del PP, vol que hi hagi el compromís de treballar abans de 15 dies en la modificació de l’ordenança i convivència per no facilitar “discursos d’ultradreta a la via pública”.

La moció, que va rebre també aportacions d’altres grups municipals, com la CUP i ERC, demana que s’excloguin de la via pública i dels equipaments municipals “discursos i manifestacions d’odi, de caràcter feixista, racista o sexista”.

Després que s’aprovés aquest punt, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, va haver de demanar a alguns assistents al ple que retiressin una bandera catalana i una d’espanyola mentre altres persones llençaven proclames com “Contra el feixisme, ni un pas enrere”.

Abans de la celebració del ple, Ros va fer públic el seu rebuig a l’agressió que va patir aquest dissabte el regidor de Ciutadans a Blanes Sergio Atalaya, en un acte celebrat a Torroella de Montgrí.

També es va fer un minut de silenci en record a Joan Sureda, advocat blanenc, internacionalista i promotor del naixement de l’Associació Lluita, Memòria i Resistència.

La sessió plenària d’ahir a l’Ajuntament de Blanes es va iniciar amb la presa de possessió del nou regidor del PDeCAT Salvador Gutiérrez, que ocupa ara el lloc de Quim Torrecillas, que va renunciar al seu càrrec aquest desembre “per motius professionals”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics