URGENT

Admeten la querella per “passivitat municipal” sobre les ampliacions il·legals dels càmpings de Blanes

Compartiu aquesta història
Càmping Blanc d’Eivissa de Blanes – Ajuntament de Blanes

Segons informa el Diari de Girona, el Jutjat d’Instrucció número 2 de Blanes ha admès la denúncia que va presentar el Ministeri Fiscal per un delicte contra l’ordenació i prevaricació per les ampliacions il·legals dels càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa.

Segons el diari, l’advocat Jordi Colomer ha informat que el jutjat del municipi també està investigant la “passivitat municipal” en aquests fets, que van ser denunciats ara fa 2 anys.

Segons el lletrat, la Fiscalia entendria que hi ha indicis de criminalitat i ha passat el cas al Jutjat d’Instrucció. Colomer defensa que, davant la negativa del ple de regularitzar les ampliacions fetes en terrenys no urbanitzables en el nou POUM, l’Ajuntament de Blanes hauria intentat “buscar altres vies”, i posa com a exemple l’intent que l’ACA i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat es posicionessin sobre la situació.

L’advocat ha demanat, com a acusació particular, que s’investiguin fets com la demanda d’un informe a l’ACA per part del ple municipal per tal que l’agència valorés els casos dels dos càmpings.

L’informe, segons publica el diari, va arribar dos mesos més tard, i en ell l’ACA tornava la pilota al consistori determinant que la decisió d’incloure les ampliacions al POUM era única i exclusivament dels regidors del ple de Blanes.

A banda, l’advocat també inclou a la petició a la Fiscalia el fet que l’Ajuntament deixés caducar la sanció d’1,3 milions d’euros que s’havia imposat al càmping Blanc d’Eivissa, així com la negativa dels càmpings a deixar entrar la Policia Local per executar el precintament de les instal·lacions de la part il·legal.

Els fets queden ara sota investigació del Jutjat d’Instrucció de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics