URGENT

Els Bombers de Malgrat i Pineda reclamen millores en material i personal

Compartiu aquesta història

El cos de Bombers fa diversos mesos que denuncia la situació de falta de personal i també de deficiències de material que, asseguren, es viu a diversos dels parcs que hi ha al territori.

A dia d’avui, segons denuncien els Bombers, hi ha parcs tancats i d’altres que es troben en situació precària.

Joan Carles Cerdan, membre del parc de Pineda de Mar i portaveu del sindicat CATAC, explica que la Generalitat no ha tingut en compte les necessitats de personal que té el cos.

L’any 2014, s’aprovava una ampliació d’hores d’obligat compliment pels membres del cos, argumentant que amb aquest augment es cobriria la manca d’efectius, cosa que, segons denuncia Cerdan, no ha estat així.

Tot plegat  ha fet que els Bombers es plantessin i decidissin en assemblea aquest any passat deixar de fer hores extres per denunciar la manca de personal existent.

Cerdan denuncia que la manca d’efectius també és evident a Pineda. En cas d’haver de sortir a fer una intervenció en els 10 municipis d’abast, entre ells Palafolls, només hi podrien enviar 4 bombers.

Xavier Estopà, cap del parc de bombers voluntaris de Malgrat, apunta que a banda de la manca de personal o de relleu en els parcs voluntaris, també s’hi afegeix falta de formació i un material antic. Denuncia, per exemple, que el parc malgratenc recull els camions que s’han deixat d’usar en d’altres parcs professionals, cosa que posa en perill la seva seguretat a l’hora de treballar.

Els bombers s’estan mobilitzant aquests dies per fer evident el seu malestar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics