ASPRONIS reclama un millor finançament per a les entitats socials

Foto: Fundació ASPRONIS
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Fundació ASPRONIS

Aquest matí de dimarts, diversos membres d’aquesta fundació privada han passat pels ajuntaments de Malgrat de Mar i Palafolls per denunciar la greu situació de les entitats dedicades a l’atenció i el suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, física, paràlisi cerebral/ o amb problemes de salut mental.

Des d’ASPRONIS asseguren que des de fa 10 anys el govern de la Generalitat els ha congelat o retallat les fonts de finançament que, asseguren, compromet seriosament l’atenció que aquestes entitats donen als seus usuaris.

També posen sobre la taula la problemàtica dels Centres Especials de Treball davant l’augment del Salari Mínim Interprofessional fins als 900 euros, ja que tot i representar un avenç social, són les pròpies entitats les que han d’assumir aquest augment sense cap tipus de mesura de finançament per part de la Generalitat o de l’Estat.

Ho ha explicat Francesc Durà, director general d’ASPRONIS, en declaracions a aquesta emissora.

Davant d’aquesta situació, la Fundació ASPRONIS ha començat una setmana de mobilitzacions que, entre d’altres, vol posar en coneixement d’aquesta greu situació als ajuntaments de Malgrat, Palafolls, Blanes i Lloret de Mar, que són els municipis d’on provenen la majoria de persones ateses o treballadors/es de l’entitat.

D’aquesta manera, la fundació ha demanat avui als ajuntaments de Palafolls i Malgrat que portin al seu plenari una moció de suport per sumar força en les reclamacions a les administracions catalana i central, i aquest dijous al matí ho demanaran a Blanes i a Lloret.

Durà ha volgut destacar la bona relació que hi ha entre ASPRONIS i Palafolls, on l’entitat gestiona el centre Pinya de Rosa, que enguany compleix els 35 anys des que va entrar en funcionament, i espera que la moció presentada acabi tirant endavant.

La Fundació ASPRONIS atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, altres col·lectius en risc d’exclusió i 1200 infants de mitjana anualment en atenció precoç a la comarca de la Selva i els municipis del nord del Maresme. Compta també amb una plantilla de 335 treballadors i treballadores, de les quals més d’un terç té discapacitat intel·lectual.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics