
Des del finals del passat 2018, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha introduït una nova pràctica en els parts que es duen a terme a l’Hospital Sant Jaume de Calella.
Es tracta de fer servir olis essencials en el moment del part amb l’objectiu d’afavorir el benestar físic i emocional de la mare, una pràctica coneguda com a aromateràpia.
L’aplicació d’aquestes essències, segons explica la corporació, es fa per una banda perquè l’ambient tingui més bona olor i també a través de massatges.
La implementació d’aquesta teràpia es fa de manera complementària als tractaments mèdics que s’apliquen al moment del part, i que en cap cas els substitueix.
A banda, només s’aplica amb l’autorització prèvia dels progenitors i en els casos de parts que no presentin complicacions.
Ángeles Añaños és la cap de llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.
Segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’equip de llevadores de l’organisme ha rebut diferents sessions de formació sobre l’aplicació d’aquesta pràctica en el moment de l’embaràs i el part.
Des que es va començar a implementar aquesta pràctica a finals de l’any passat, els professionals estan recollint informació de com reaccionen les gestants davant de l’exposició d’aromes concretes. Aquest treball de camp els servirà posteriorment per elaborar un estudi i veure els beneficis reals que produeix l’aromateràpia en les dones que han de donar a llum.
Añaños explica que fins ara aquesta opció ha tingut una valoració molt positiva per part de les dones que l’han fet servir.
Segons informa la corporació, actualment a les sales de part es treballa amb diversos olis essencials procedents de diferents plantes, ja que cadascun produeix uns efectes determinats, com poden ser efectes relaxants, analgèsics o d’ajuda en el moment de les contraccions.