URGENT

Una campanya especial de la Policia acaba amb 40 denúncies en un sol matí

Compartiu aquesta història

Divendres passat la Policia Local de Palafolls va realitzar una campanya especial de control sota el nom de “Día sin iba”, un joc de paraules en referència a les excuses que habitualment s’utilitzen per intentar evadir una sanció, amb el pretext de “sólo iba a la esquina” o “sólo iba a mirar el móvil un momento”.

Són excuses habituals que donen els infractors per intentar guanyar-se el perdó dels agents.

Aquests suposats descuits, però, són molt habituals i suposen un comportament perillós a la via pública.

Per conscienciar sobre aquesta circumstància, el cos local va fer una campanya especial de control, anunciada prèviament a través de les xarxes socials, amb una desena d’agents desplegats durant tot un matí amb la voluntat  de conscienciar als usuaris de la via de la normativa de trànsit, principalment per fer un bon ús dels estacionaments i de la seguretat al volant –per exemple, ús de cinturons, mòbils, entre d’altres–, així com per preservar la bona convivència i la responsabilitat cívica.

Miguel Ángel Marín, cap de la Policia Local de Palafolls, explica que els han sorprès els resultats de la campanya.

En tot el matí els agents van tramitar 40 sancions; 36 de trànsit i 4 actes administratives per infraccions a les ordenances municipals.

Segons explica la Policia Local, la infracció més detectada durant el matí en què es va fer la campanya va ser la de no portar cordat el cinturó de seguretat. Tot i ser un dels recursos de seguretat més eficaços, molts conductors encara condueixen sense portar-lo cordat. Divendres es van tramitar 16 denúncies en aquest sentit. 11 conductors i 5 passatgers.

També es va multar un conductor parlant pel telèfon mòbil, 11 vehicles que no havien canviat de vorera el seu vehicle estacionat tot i ser dia de canvi de quinzena, 6 per estacionar en zona blava sense rellotge o excedint l’hora i 1 per circular amb el carnet caducat.

La policia nega cap afany recaptatori de la campanya i anuncia que en vista dels resultats en tornarà a realitzar.

Per altra banda, la Policia també va caçar a 2 veïns llençant les escombraries en espais no habilitats i 2 més que infringien l’ordenança de tinença d’animals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics