Interior proposa estendre la seguretat privada al Maresme per evitar robatoris

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Davant la manca d’agents, el conseller Buch ha plantejat la possibilitat d’estendre la seguretat privada als punts més conflictius de la comarca, com ja s’està aplicant a Premià de Dalt en una prova pilot. En aquesta localitat del baix Maresme la seguretat privada reforça el servei nocturn i, segons el resultat que obtingui, es proposarà ampliar el sistema a altres poblacions del Maresme amb necessitats concretes.

En aquest sentit el conseller ha insistit que no es vol suplir la falta d’efectius de la policia per l’empresa privada, però sí com a mesura de suport en “moments puntuals concrets”.

Buch ha aprofitat la trobada per explicar el pla per crear una borsa d’aspirants a agents de policia local que estigui a disposició dels municipis. Aquesta és una proposta que vol  agilitzar els tràmits alhora d’incorporar els efectius policials  amb més rapidesa. Segons el conseller, enlloc de fer un procés selectiu a cada municipi, se’n faria un per a tots cosa que facilitaria el procés.. La borsa d’agents es posarà en marxa al Maresme el més aviat possible. Justament el president comarcal, Josep Triadó, ha recordat que la nostra comarca ja ha fet processos selectius agrupats per a altres serveis, com el d’educadors socials.

D’altra banda el departament d’Interior ha habilitat els Mossos d’Esquadra perquè s’encarreguin de les feines de videovigilància i disposin de les imatges de les càmeres que vulguin instal·lar els ajuntaments de pobles petits, allà on no hi ha Policia Local o on el cos no té prou efectius per poder fer el seguiment de les càmeres. Bàsicament es tracta de casos molt puntuals de municipis disseminats i allunyats dels grans nuclis, que sovint són un objectiu dels lladres que assalten habitatges per la facilitat que tenen de fugir i per una falta de seguretat, perquè són poblacions que, en molts casos, no tenen cos de policia local.

 

Diari Ara

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics