URGENT

El TSJC encara no ha admès la querella contra Palacín pel cas dels policies de l’1-O

Compartiu aquesta història
Foto: Ràdio Pineda

El tribunal assegura a Ràdio Palafolls que simplement ha rebut la inhibició del jutjat d’Arenys de Mar que portava el cas i que ara la sala haurà d’estudiar i decidir si admet la querella o no.

El  jutge d’Arenys de Mar li ha remès la causa en la qual s’investigava a Palacín per, suposadament, haver coaccionat a responsables d’hotels per expulsar als membres de la Policia Nacional que s’hi allotjaven pel referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

El titular del jutjat d’instrucció número 2 d’Arenys va obrir aquest passat abril una investigació per aquests fets, a instàncies de la Fiscalia, contra Palacín, 3 regidors del PSC a Pineda i el cap de la Policia Local, a qui se’ls acusava d’haver coaccionat als responsables dels hotels Checkin Pineda i Checkin Montpalau per fer fora als policies.

Degut a la condició d’aforada de Palacín, ara diputada al Parlament,  el jutge va acordar el passat desembre inhibir-se de la investigació contra la regidora pinedenca, i remetre el cas a la sala penal del TSJC, que ara estudiarà la causa.

Al document, la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació de Barcelona acusava als quatre regidors de l’Ajuntament de Pineda d’haver pressionat als hotelers per expulsar dels establiment a 500 policies que s’hi allotjaven, amenaçant de tancar els establiments durant 5 anys.

Després de concentracions degut a les càrregues de l’1-O, els agents van acabar abandonant les instal·lacions el 3 d’octubre.

Per la seva banda, la pròpia Palacín ha assegurat a través de les xarxes que s’està judicialitzant la política “creant un relat fals i obviant les amenaces” d’aquells que volen l’independentisme humiliat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics