URGENT

El CEE Ventijol de Blanes demana convertir-se en un institut-escola

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

És una de les propostes que s’han fet al conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, a la visita que ha fet aquest divendres a tres centres educatius de Blanes.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, el conseller ha visitat primer l’Escola Napoleó Soliva, ha continuat pel Centre d’Educació Especial Ventijol i ha finalitzat a l’Institut Serrallarga, i ha estat rebut per diversos regidors i regidores del consistori.

Després de la visita al Napoleó oliva, centre que l’any vinent celebrarà els 40 anys de vida, Bargalló ha visitat el Centre d’Educació Especial Ventijol.

Allà esperaven a la comitiva el director del centre, Xavier Hernáez; l’equip directiu, i també membres de l’AMPA, entre d’altres. Durant la trobada de treball mantinguda, el director del centre ha exposat al conseller la proposta que el Ventijol esdevingui en un Institut-Escola, un canvi que significaria, segons el director, tot un seguit d’avantatges.

Hernáez ho ha plantejat com a solució perquè les despeses de manteniment, que ara recauen en l’Ajuntament de Blanes, també es duguin a terme a través de la Generalitat.

En aquest sentit, el consistori blanenc seguiria assumint els alumnes d’infantil i primària, però el govern català es faria càrrec dels nois i noies de més de 12 anys. Davant de la petició, el conseller d’Educació ha avançat que la tindrà en compte.

Actualment, el Centre d’Educació Especial Ventijol compta amb prop d’un centenar d’alumnes d’entre 3 i 16 anys d’edat, prorrogables a 18 anys. D’aquest total, l’any 2004 més de la meitat eren de Blanes, prop d’un 15 % de Lloret de Mar i el 30% restant d’altres poblacions.

Aquest curs 2018-2019, però, la ràtio ha passat a ser de poc més del 35% d’alumnes de Blanes; pràcticament el 22% de Lloret i gairebé un 43% de la resta de poblacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics