URGENT

L’Ajuntament demanarà a la Confraria que canviï el sentit de la processó

Compartiu aquesta història

Pendents encara de la consulta al barri de Sant Lluís que hauria d’autoritzar o no la presència dels exlegionaris, l’entitat organitzadora de la processó de Setmana Santa ja ha començat  els tràmits per poder sortir a processionar el proper dia 18 d’abril.

Afectacions a la processó l’any passat.

La Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls ha demanat el permís per fer la processó de nou a sant Lluís  mantenint el recorregut ja tradicional. Iniciant-se al carrer Sant Joan, baixant l’av del Mar, seguint per Itaca i pujant per carrer Sant Miquel. Un traçat que transcorre en contra del sentit de circulació de vehicles.

Aquesta circumstància, segons l’Ajuntament, obliga a tancar el trànsit a gran part del barri mentre dura l’activitat, entorn a 7 hores.

El regidor de governació i mobilitat, Rafael Cubarsí assegura que mantenir la processó en contra del sentit del trànsit genera molts inconvenients que es podrien resoldre mantenint el traçat, però seguint el mateix sentit de circulació dels vehicles, ja que un cop passats els passos, es podria anar reobrint la circulació. Per tot plegat el consistori assegura que demanarà a l’entitat que faci el mateix recorregut, però en la mateixa direcció que el trànsit.

Ja l’any passat l’Ajuntament de Palafolls va demanar a l’entitat que variés el sentit de la processó per poder anar reobrint el trànsit allà per on han passat ja els diferents passos. Tot i la demanda l’entitat va fer cas omís i va mantenir el traçat i el sentit contrari a la circulació, pel que no es va poder reobrir el trànsit fins passades les 10 de la nit.

Llavors el consistori va anunciar que estudiarien sancions a l’entitat per haver incomplert la demanda municipal. Finalment, però, no es va tramitar cap sanció.

Ara el consistori espera poder reunir-se amb l’entitat per mirar de consensuar el sentit de la marxa. L’entitat sempre ha mantingut que l’orografia del barri i dels carrers fa inviable canviar el recorregut ja que s’intenta evitar pujades pronunciades.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics