URGENT

Malgrat substituirà una 50a d’arbres malalts o morts

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat ha acordat aquesta setmana en junta local l’adquisició de 51 arbres de diverses espècies que hauran de servir  per substituir els exemplars que estan malalts o morts actualment a la localitat veïna.

Aquest operació costarà 5.000€ a les arques municipals, i que es fa amb caràcter anual per tal de renovar les falles, que són aquells arbres que deixen de créixer o que ho fan de manera erràtica degut a algun tipus de malaltia.

El consistori malgratenc preveu fer la plantació dels nous arbres d’aquí a com a molt un mes.

En parla Mireia Castellà, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Un anunci que arriba després de la polèmica entorn a la tala d’arbres del passeig marítim.

Les obres de remodelació del passeig, que van començar fa unes setmanes, han comportat la tala de molts dels exemplars del passeig, cosa que ha comportat les queixes d’alguns veïns.

Es dona el cas que alguns dels partits que governen actualment Malgrat de Mar es van mostrar en contra i van participar activament de les mobilitzacions per aturar la tala dels arbres de Can Feliciano quan es va fer la cobertura de la riera, ara fa 12 anys.

Castellà, però, assegura que es tracta de qüestions totalment diferents.

Justament la passada setmana el consistori malgratenc va transplantar dues magnòlies del passeig a la zona de l’Arbreda de Can Feliciano.

El consistori assegura que es va fer en base a un “estudi tècnic” que determinava quins exemplars es podien conservar o trasplantar i quins s’haurien de tallar, ja que estaven malmesos i “no sobreviurien al trasllat”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics