L’Ajuntament de Blanes vol reactivar socialment el barri de la Plantera

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Aquest passat cap de setmana, des del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes es va posar en marxa una passejada participativa en aquesta zona del municipi, ja que segons informa el consistori és un dels barris on s’organitzen menys activitats extraescolars.

La passejada era la primera activitat del projecte “Entre tots i totes fem barri”, i ho va participar un grup format per veïns de la Plantera i també membres del grup motor que està treballant en un projecte del Pla Educatiu d’Entorn.

Segons l’Ajuntament de Blanes, calia elaborar un diagnòstic participatiu del barri que comptés amb la participació activa de la gent del territori per tal d’aportar informació sobre el terreny.

El primer pas va ser la creació d’un grup motor per fer el seguiment del procés, un format per professionals vinculats al territori, representants de l’Associació de Veïns de La Plantera i també l’equip dinamitzador d’educadors i sociòlegs.

Segons el consistori, la intenció és aconseguir desenvolupar col·lectivament un anàlisi de les necessitats i problemàtiques socials, econòmiques i urbanístiques del barri.

En aquest sentit, els objectius són els de conèixer la realitat social del barri, establir una eina de treball que ajudi a orientar accions futures que es puguin dur a terme a La Plantera, millorar la qualitat de vida del barri i avançar en la democràtica participativa.

Després de la passejada d’aquest diumenge, una altra de les activitats serà un taller amb dones per dibuixar el mapa del barri, on es parlarà sobre com es mouen pel territori, assenyalant els espais on se senten més segures, on juguen els infants, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics