Un uròleg de la Corporació de salut del Maresme i la Selva presenta un estudi pioner sobre la litiasi renal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta d’una malaltia  d’una a malaltia que té una alta incidència entre la població, ja que afecta entre el 5% i el 15% de les persones en general.

Segons ha informat la corporació sanitària, la tesi doctoral del doctor Xavier Arnau Sabaté, uròleg de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, demostra que existeix una relació directa entre la tipologia de lesió que s’observa via endoscòpica a la papil·la renal del pacient i el tipus de litiasi que aquest desenvolupa i la bioquímica d’orina de 24 hores que presenta el malalt.

La corporació afirma que el treball ha permès fer un important avenç en el coneixement d’aquesta patologia, causada per la presència de càlculs a l’interior del ronyó o de les vies urinàries.

De pedres al ronyó n’existeixen de diferents tipus i també hi ha diferents causes que provoquen els càlculs. Fins al moment, la comunitat científica havia demostrat que la litiasi renal es podia desenvolupar a partir de dues tipologies de lesions diferents, però mai fins ara, s’havia demostrat que aquestes lesions corresponien a la imatge endoscòpica observada durant la cirurgia.

El treball del doctor Sabaté, que li ha comportat 4 anys d’estudi, permet tenir un coneixement més profund de la malaltia i, un cop coneguda la lesió que causa la litiasi, el pacient pot iniciar un tractament mèdic preventiu que evitaria recaigudes i procediments quirúrgics més invasius.

Aquest estudi, considerat pioner, ha merescut la qualificació de Cum Laude i serà presentat als dos congressos mundials més importants d’urologia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics