El nou número de la revista Blanda repassa els 120 anys del Cant de l’Àngel

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

La revista Blanda és una publicació editada des de l’Arxiu Municipal de Blanes i que es publica amb caràcter anual. Justament aquest passat dimecres es va presentar el darrer número de la revista, el 21.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, s’ha tornat a fer el mateix tiratge que els darrers anys, de 500 exemplars, que es venen al preu de 10 euros.

A banda dels articles de contingut destacats, la revista també compta amb els habituals apartats de cada any. “La Bibliografia”, que repassa les publicacions blanenques que hi ha hagut el darrer any, i “Notícies de l’Arxiu” on en aquesta ocasió destaca el record per Albert Ros, un dels col·laboradors més valuosos de l’arxiu i que va morir aquest any passat.

Entre els diversos articles que inclou aquest 21è número de la Revista Blanda, destaca el que firma Maria Àngela Sagrera i que parla sobre el Cant de l’Àngel, una tradició molt arrelada al municipi i que se celebra cada diumenge de Pasqua.

Actualment, segons apunta l’Ajuntament, Blanes és l’única localitat d’arreu de Catalunya on continua celebrant-se el Cant de l’Àngel i la processó del Ressuscitat de Setmana Santa on s’inclou.

D’altra banda, i segons destaca el consistori blanenc, el nou número de la revista Blanda és més especial que ocasions anteriors perquè inclou un “acurat” In Memoriam per retre el darrer homenatge escrit a una de les plomes “més prolífiques i interessants” amb que ha comptat la publicació, i que va desaparèixer l’any 2015, com és el Dossier Especial Josep Bota-Gibert.

Segons informa l’Ajuntament, es tracta del darrer homenatge que li reten diverses persones que van conèixer de prop Bota-Gibert en les seves múltiples facetes. Ho fan a través de 17 articles on es repassa la seva vida i obra, tant en l’ambit de l’ensenyament, la investigació històrica, la literatura, la cultura i també la política.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics