URGENT

Malgrat celebra el 50è aniversari d’ASPRONIS amb activitats tot el mes de març

Compartiu aquesta història
Foto: Fundació ASPRONIS

La sala de plens de l’Ajuntament de Malgrat ha acollit el matí d’aquest dilluns la presentació de la programació d’activitats amb què el consistori malgratenc vol celebrar el 50è aniversari que la Fundació.

Els actes estan encarats a tot tipus de públics, amb l’objectiu d’acostar l’entitat i les persones amb discapacitat intel·lectual al municipi.

D’aquesta manera, els actes s’iniciaran el proper diumenge 3 de març amb la projecció de la pel·lícula Campeones, i seguirà el dia 14 amb una xerrada amb professionals i persones ateses d’ASPRONIS, que explicaran la seva experiència amb l’entitat.

Paral·lelament s’inaugurarà una exposició fotogràfica, que es podrà veure del 14 al 30 de març a la Biblioteca la Cooperativa.

Entre d’altres activitats, es preveu també una marató de sang organitzada pels Bombers de Malgrat, i també tallers pels més petits.

A Malgrat de Mar, ASPRONIS té presència a través de 4 serveis situats a Can Patalina, com són el Centre Especial de Treball, que ocupa un centenar de persones amb discapacitat intel·lectual i 60 especialistes que els donen suport, així com també el Servei Ocupacional d’Inserció, el Servei d’Inserció Laboral i les oficines centrals de la Fundació des d’on dóna cobertura a tot el seu territori d’actuació.

A Palafolls, la presència d’ASPRONIS destaca pel Centre Pinya de Rosa, posat en marxa ara fa 35 anys.

Darrerrament, la Fundació ha denunciat públicament la greu situació que, segons afirmen, viuen les entitats dedicades a l’atenció i el suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, física, paràlisi cerebral/ o amb problemes de salut mental.

Entre d’altres, des d’ASPRONIS asseguren que des de fa 10 anys el govern de la Generalitat els ha congelat o retallat les fonts de finançament que, asseguren, compromet seriosament l’atenció que aquestes entitats donen als seus usuaris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics