Diumenge arriben els 3 tombs de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La tradició es torna a complir aquest diumenge a la nostra vila amb la celebració del Sant Antoni Abad. Al nostre poble sempre es celebra el primer diumenge de març, ja que existeix un calendari general de les poblacions veïnes, que es coordinen per tal d’aconseguir la major presència de cavallistes a cada celebració.

D’aquesta manera diumenge arribaran els tres tombs. El programa d’actes d’aquest diumenge comença a dos quarts de 10 del matí, amb la rebuda dels cavallistes que participen en els Tres Tombs a la Porta del Cel, a l’esplanada del Parc Fluvial de la Tordera.

Serà des d’aquest punt que començarà la desfilada dels animals, tant els cavalls com els altres que hi participin, fins a l’església de Santa Maria.

Un cop allà es faran els tres tombs al voltant del centre de la nostra vila, per acabar amb la benedicció dels animals, prevista a ¾ de 12 davant l’església de Santa Maria de Palafolls i en la que, a banda dels cavalls es beneiran tots els animals que hi vinguin.

Ho explica la Marisa Ràmia, membre de la Puput, que és l’entitat organitzadora de l’activitat des de la seva recuperació.

Acabats els 3 tombs i la benedicció dels animals participants, es farà el tradicional dinar de Sant Antoni a la gespa del Parc de Joaquim Ruyra. El menú és l’habitual; fideuà i pollastre amb gelat de postra.

Els tiquets s’han venut durant aquesta setmana.

Els Tres Tombs és de les activitats que més temps porta organitzant la Puput a Palafolls, juntament amb la Castanyada i també la Quina de Nadal.

La Puput va recuperar la festa dels Tres Tombs que ja es feia antigament al nostre municipi, però que s’ha n’havia perdut la tradició.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics