URGENT

La consulta sobre els legionaris, de moment, no es farà

Compartiu aquesta història
Legionaris desfilant a la processó del 2018. – (Foto: RP)

Aquest divendres hi ha ple extraordinari a l’Ajuntament de Palafolls. En aquesta sessió és en la que s’havia anunciat que es donarien els detalls de la consulta popular que el consistori volia fer a Sant Lluís per saber l’opinió dels veïns sobre la presència dels exlegionaris a la processó de Setmana Santa.

De moment, però, la consulta no es farà. Segons ha explicat l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, la manca d’entesa entre els partits polítics ha motivat la retirada de la proposta de consulta.

Agustí considera que la iniciativa no es pot tirar endavant si no hi ha consens entre les forces polítiques del consistori palafollenc, i es per això que, de moment, el projecte queda aturat i no es portarà al ple de divendres.

En l’últim ple municipal el govern va proposar fer aquesta consulta als veïns de Sant Lluís per tal d’ajudar a prendre una decisió sobre l’autorització o no de la desfilada dels exlegionaris pels carrers del barri acompanyant la confraria de Palafolls a la Setmana Santa.

Quan es va proposar,  aquesta consulta va rebre el suport inicial de tots els partits polítics, excepte del regidor no adscrit Óscar Bermán, qui alhora és el màxim responsable de la confraria que ha convidat als legionaris a Palafolls.

De totes maneres, l’alcalde de Palafolls insisteix en què no es tanca la porta de manera definitiva a la celebració de la consulta, i considera que, malgrat quedar un mes i mig per la processó de Setmana Santa, encara pot haver-hi un acord per tirar-la endavant.

Ara fa una setmana, la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls anunciava que enguany s’ha tornat a convidar als membres de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona a la processó del Dijous Sant, prevista pel proper 18 d’abril al barri de Sant Lluís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics