URGENT

Vaga feminista amb serveis mínims a l’Ajuntament i seguiment testimonial al sector educatiu

Compartiu aquesta història

Avui divendres 8 de març és el Dia Internacional  de les Dones, i enguany s’ha repetit la convocatòria de vaga general feminista que ja es va celebrar ara fa un any arreu de l’Estat i que va acabar convertint-se en una jornada històrica per les reivindicacions socials i laborals de les dones.

Amb mobilitzacions arreu del territori, la vaga ha fet que l’Ajuntament de Palafolls hagi decretat serveis essencials, per tal de garantir, segons afirma el consistori, el dret de vaga i, per l’altra, l’atenció ciutadana.

Això es tradueix principalment a la Llar d’Infants municipal Palafollets, el servei de Respir i l’Oficina d’Atenció Ciutadana. En altres equipaments públics, com a les escoles, el seguiment de la vaga ha estat força minoritari.

En el cas de Les Ferreries, l’afectació ha estat molt menor que en altres convocatòries, amb només una docent secundant la vaga, mentre que a Mas Prats han secundat la vaga 3 mestre dels 36 en total que té el centre.

En el cas de l’institut, el seguiment de la vaga ha tingut una incidència molt més notable entre l’alumnat del centre, a qui també anava adreçada la convocatòria. En aquest cas, com és habitual, tenen dret a vaga els alumnes des de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat, i a la jornada d’avui un 84% de l’alumnat d’aquests cursos han secundat la convocatòria.

Per a la jornada de vaga d’avui, el consistori palafollenc ha emès un comunicat en què se suma al manifest emès per l’Associació Catalana de Municipis i per la Diputació de Barcelona, en el qual es defensen “els drets socials, polítics i econòmics de la dones i reivindiquen la igualtat efectiva entre dones i homes”.

Dins dels actes de commemoració del 8-M, el grup d’ERC a Palafolls i la secció juvenil Jovent Republicà han convocat una manifestació per a les 8 d’aquest vespre a les portes de l’Ajuntament de Palafolls, sota el lema “Dones amb tots els drets”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics