URGENT

Les escoles participants a la Marató d’Estalvi Energètic de Malgrat obtenen més d’un 20% d’estalvi en calefacció

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Les escoles Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí han aconseguit estalviar, cadascuna, més d’un 20% en el consum de gas durant la Marató d’Estalvi Energètic del mes de febrer.

Aquesta ha estat la tercera participació consecutiva de Malgrat en aquesta campanya, que té per objectiu ser una campanya de sensibilització entorn a les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia i, a la vegada, destinar l’estalvi energètic aconseguit a lluitar contra la pobresa energètica.

Enguany la proposta és destinar aquests diners a fer tallers formatius per a famílies vulnerables per ajudar-los i orientar-los en relació als serveis i els consums que tenen contractats.

A banda d’aquestes dues escoles, també han pres part en la iniciativa l’edifici de l’Ajuntament de Malgrat, el Centre Cívic i l’Escola Municipal d’Adults Cases dels Mestres.

A finals de l’any passat, els 5 equipaments participants van rebre les corresponents auditories prèvies per participar a la Marató, que van servir per valorar les accions previstes per dur a terme durant aquest passat mes de febrer per tal de reduir els consums.

La Marató d’Estalvi Energètic promou la reducció del consum energètic en les factures de llum, gas i aigua. No tots els equipaments malgratenques participants en aquesta campanya disposen dels 3 subministraments.

Segons ha informat el consistori malgratenc, en el cas del gas, només les tres escoles -d’Adults, Montserrat i Cubí- tenen climatització gràcies a aquest subministrament energètic.

Mentre que les dues escoles de Primària han aconseguit més del 20% d’estalvi en la factura del gas del febrer, l’Escola Municipal d’Adults Cases dels Mestres no ha assolit l’objectiu d’arribar al 10% d’estalvi.

Pel que fa a l’aigua, el consistori destaca que l’Escola Mare de Déu de Montserrat ha aconseguit un 74% d’estalvi, i en el cas del rebut de la llum, l’Ajuntament ha informat que s’ha obtingut una reducció de gairebé el 20% global entre els 5 equipaments. L’edifici consistorial ha assolit gairebé la meitat d’estalvi en consum de llum i de climatització. L’Escola d’Adults ha estalviat un 66% en llum.

Ara, aquests percentatges d’estalvi es valoraran econòmicament per destinar els diners a combatre la pobresa energètica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics