URGENT

L’Ajuntament organitza un taller per a aprendre a fer caixes niu

Compartiu aquesta història

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls fa temps que treballar er poder controlar les plagues d’insectes a partir de solucions ecològiques i sostenible. Un exemple d’aquesta política és la col·locació de caixes nius pel nostre municipi per facilitar la nidificació d’ocells insectívors. Per exemple ja hi ha una 20a de caixes repartides pel poble, en les que ja han nidificat exemplars de mallerengues blaves, un ocell que menja fins a 3000 mosquits al dia. Oriol Bassa és tècnic de Medi Ambient de Palafolls.

Per incentivar aquestes polítiques l’Ajuntament ha organitzat per aquest dissabte al matí, a les 10h, un taller per saber fabricar caixes niu per ocells insectívors i així fer creixer el nombre d’aquestes  petites estructures de fusta en les que els ocells poden fer-hi el niu al seu pas per la nostra vila.

Es vol fomentar aquest tipus de caixes nius per aconseguir atraure a més ocells insectívors ja que són aliats en el control de mosquits i altres insectes.

El taller tindrà dues parts diferenciades. Una primera dedicada a explicar les principals espècies d’ocells insectívors que es poden trobar a Palafolls i com ens ajuden en controlar els insectes. També s’explica com podem ajudar nosaltres als ocells. La segona part serà per aprendre a fer i instal·lar les caixes niu.

Es tracta d’una activitat gratuïta organitzada per l’Ajuntament i adaptada per a petits i grans. Tot i això, cal que els qui hi vulguin participar s’inscriguin abans a l’Àrea de Medi Ambient de Palafolls.

Un cop acabada l’activitat, els participants podran endur-se la caixa niu a casa seva. El nombre de caixes és limitat, pel que s’estipula que hi haurà 1 caixa per família participant al taller.

L’activitat es farà a la sala de plens de l’Ajuntament

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics