URGENT

Usuaris de la Comunitat Terapèutica  fan pràctiques laborals a l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

El consistori i l’entitat que treballa en l’atenció sociosanitària de persones amb trastorns mentals fa temps que treballen conjuntament per la integració dels usuaris d’aquesta entitat.

Una de les línies de treball és a partir d’un programa gestionat per la Comunitat Terapèutica del Maresme i subvencionat per la Generalitat, i que busca incrementar el grau d’ocupabilitat, la inserció laboral i l’adaptació social i laboral de treballadors amb discapacitat o trastorn.

Aquest programa, que és finançat per Fons Social Europeu,treballa amb les administracions locals més properes.

Aquest conveni entre l’Ajuntament de Palafolls i la Comunitat Terapèutica del Maresme ha permès a dos usuaris de l’entitat dur a terme un període de pràctiques no laborals amb la finalitat d’acompanyar-lo en el desenvolupament de les competències necessàries en el context laboral.

Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, s’ha volgut  potenciar els recursos personals, les capacitats, les habilitats o interessos que té cada persona i que, aplicats al context laboral, esdevenen competències professionals. Raul Muñoz és el coordinador d’aquest projecte i explica que els participants coneixen el que es un ambient de treball i es preparen per la inserció en un centre laboral.

De moment, ja han participat dues persones al en el marc d’aquest conveni, que justament aquesta setmana han acabat les pràctiques a l’Ajuntament en diferents equipaments municipals, com el MiD i el Palauet. A partir d’aquesta experiència, els dos joves ja tenen una garantia de treball per a l’empresa ordinària.

La Comunitat Terapèutica i l’Ajuntament fa temps que treballen plegats en una altra iniciativa. Es tracta de la Fundació del Moli, participada per les dues entitats conjuntament amb la cooperativa agrícola i que gestiona, entre d’altres, algunes de les botigues outlet del nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics