URGENT

Blanes i Generalitat es comprometen a ajudar a la Nylstar

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha visitat la ciutat on s’ha reunit amb l’alcalde Mario Ros.

Després de mantenir una breu reunió a l’Ajuntament, la comitiva s’ha traslladat a la factoria de Nylstar, l’antiga SAFA, on han estat rebuts per representants del comitè d’empresa i membres de la direcció de la companyia.

Durant la visita a l’empresa, tant l’alcalde com el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies han coincidit en refermar el mutu compromís per intentar garantir el futur de la històrica factoria, donada la transcendència social que ha tingut durant dècades al municipi aquesta empresa textil.

L’aposta de Nylstar passa per introduir les seves millors fibres, basades en Meryl, en el procés de producció de primeres marques internacionals com ara Adidas, GAP, Nike i Amazon. Això arriba després d’èpoques molt complicades, que fins i tot va provocar tancaments temporals, de fins a 7 mesos,  de la factoria.

Llavors les dues administracions ja van tutelar un procés de mediació per reconduir la tensió laboral viscuda a la companyia pels expedients tempoals de regulació de treball.

Ara la companyia mira al futur amb més optimisme i ahir es va avançar que aviat es contractaran una 20 de nous treballadors que es sumaran als 120 actuals i que substituiran les prejubilacions properes.

A visita de Ginesta a Blanes ha servit també per parlar de les necessitats de la ciutat en matèria de treball. En aquest sentit s’ha coincidit en la necessitat de fomentar i potenciar l’ocupabilitat de Blanes i la seva àrea d’influència tot buscant i obrint nous horitzons.

Per això, es fomentarà la zona industrial de la ciutat, on encara hi ha espai per instal·lar noves empreses i també es potenciarà l’àmbit de la formació, certificats de professionalitat, en connexió amb les estratègies territorials. Tant el secretari general de Treball com l’alcalde de Blanes entenen que s’han d’incentivar aquells sectors que durant tot l’any permetin mantenir nivells estables d’ocupació per davant dels sectors més estacionalitzats

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics