URGENT

l’Ajuntament tanca l’any en positiu, tot i tenir més de 2 milions d’euros de dubtós cobrament

Compartiu aquesta història

La sessió plenària d’ahir dijous al vespre a l’Ajuntament va estar principalment protagonitzada per qüestions de tipus econòmic.

De fet, hi havia fins a un total de 10 punts del 15 totals dedicats a aquest àmbit, entre els quals el que havia de donar compte de l’aprovació de la liquidació del pressupost de l’Ajuntament de Palafolls de l’exercici de l’any passat.

El punt va servir perquè la regidora d’Hisenda, Dolors Agüera, desgranés de forma resumida les diverses partides de la liquidació pressupostària de l’any passat.

El pressupost de despeses del 2018 va ser de més de 9 Milions i mig d’euros, mentre que el d’ingressos va ser de pràcticament 14 Milions 300 mil. Això ha donat un resultat pressupostari positiu de més de 4 Milions 700 Mil euros.

Un dels punts que va generar més debat en aquest punt va ser quan es va posar damunt la taula la xifra de 2 Milions 307 Mil euros corresponents a saldos de dubtós cobrament, que són diners que li deuen a l’Ajuntament.

ERC, a l’oposició, va preguntar sobre la procedència d’aquesta xifra, i Montserrat Borràs, interventora municipal, va explicar que majoritàriament corresponia a quotes urbanístiques.

Una situació que, segons la interventora, és peculiar de Palafolls, fet que ho fa difícilment comparable amb altres municipis.

El portaveu d’ERC, Francesc Alemany, considera que la xifra dels saldos de dubtós cobrament no seria tant alta si no fos per les quotes urbanístiques i per la gestió que s’ha dut a terme, fet que la interventora va voler matisar.

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, va lamentar la crítica d’ERC, considerant que els republicans se centren en el que es deu i no volen valorar el resultat final de la liquidació.

Agustí considera que la gestió urbanística no és la culpable d’aquests diners pendents de cobrar, i considera que no és “lleial” que l’atenció es fixi en aquests diners, que a la vegada no descarta poder cobrar.

Per la seva banda, el regidor no adscrit Óscar Bermán va voler focalitzar l’atenció en l’impagament de l’IBI per part d’alguns contribuents, una qüestió sobre la qual ja ha insitit en altres sessions plenàries.

Bermán considera que caldria revisar i analitzar cada dos anys la situació de la liquidació municipal.

El ple d’ahir va acabar passats 2/4 d’1 de la matinada després de més de 3h i mitja de sessió.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics