URGENT

Els veïns de Malgrat Nord volen que la plaça de Fèlix Cardona sigui un espai de descans

Compartiu aquesta història

És el resultat de les votacions celebrades entre dilluns i divendres de la setmana passada en aquest barri malgratenc.

En aquestes jornades, els veïns van poder triar entre les diferents propostes definides pel taller de debat que es va celebrar prèviament. Eren, per exemple, que la plaça Fèlix Cardona es convertís en una zona de jocs infantils, un espai de passeig o bé un espai de descans.

D’entre els 105 vots emesos en total, l’espai de descans va ser l’opció més votada, seguida de la zona infantil i de l’espai de passeig.

Segons ha informat l’Ajuntament de Malgrat de Mar, els resultats de la votació se sumen als que també va donar el taller de debat, i la conclusió és que l’espai serà principalment de descans, però també tindrà jocs infantils i serà orientat a la vegada al passeig.

N’ha parlat a aquesta emissora el regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Ramir Roger.

En les votacions hi estaven convocades fins a 1.600 persones majors de 16 anys empadronades en l’àmbit que té el projecte de Malgrat Nord.

Roger considera que la participació és millorable però, més enllà de xifres, considera que el més important és el fet d’obrir aquests processos a la ciutadania, i argumenta que en l’àmbit urbanístic encara no s’havia dut a terme una iniciativa d’aquest tipus.

Un cop fetes les votacions, ara els serveis tècnics municipals redactaran el projecte de millora de la plaça, recollint les propostes que han fet i que han votat els veïns.

La renovació de la plaça Fèlix Cardona és una de les propostes sorgides de la diagnosi de Malgrat Nord feta l’any 2017 sobre l’anàlisi de la realitat social, econòmica i urbanística del barri.

El projecte preveu 20 actuacions, dividides en 4 eixos, com són la consolidació del barri, Malgrat Nord i la ciutat, habitatge i participació i cohesió.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics