URGENT

ERC aposta per revisar l’actual model de gestió de l’aigua

Compartiu aquesta història

Divendres els republicans van finalitzar el seu cicle de xerrades preelectoarls precisament parlant d’aigua i de la seva gestió.

Per fer-ho van convidar dos representants de municipis que han revisat les seves concessions i que han optat per una remunicipalització de la gestió de l’aigua.

És el cas d’Arenys de Munt que fa uns anys va decidir no renovar la seva concessió a Sorea i impulsar una empresa pròpia per a la gestió de l’aigua potable al municipi. Ho va explicar Alfons Molons, que fou regidor de CiU en aquesta localitat.

El fet de recuperar la gestió de l’aigua des del propi Ajuntament ha permès al municipi ajustar tarifes, millorar rendiment de la xarxa i reinvertir els beneficis al propi servei.

Un altre exemple va ser el que va donar la regidora de Sant Hilari, Jenni Gallardo, que va explicar el canvi que està gestionant el municipi per tal que sigui una cooperativa la que gestioni l’aigua de la localitat. Una cooperativa que no podrà tenir un benefici superior al 4%.

Això, però, no vol dir que ERC de Palafolls aposti per una gestió directe de l’aigua per part de l’Ajuntament, sinó que, de moment, demanaran una auditoria de l’estat de la xarxa i una revisió integral del model i dels resultats actuals per valorar les possibles opcions de gestió futura. Els republicans creuen que actualment no hi ha el control necessari sobre el servei de l’aigua.

Amb aquesta xerrada sobre l’aigua els republicans tanquen el cicle de xerrades prèvies a les eleccions municipals en les que han parlat de cultura, educació, escombraries i aigua.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics