Tractament contra rates a la Riera de la Burgada

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha iniciat aquests dies el tractament per erradicar la colònia de rates que des de fa uns dies s’havia detectat a la zona de la riera de la burgada al seu pas per l’avinguda Pau Casals.

En els últims dies han començat a circular vídeos de les rates passejant per aquesta zona del nostre municipi, i davant d’això el consistori ha començat el tractament per eliminar els rossegadors de la zona. Segons el regidor de Medi Ambient, Juan Andrés Osorio, des de principis d’any s’ha detectat aquesta colònia i tots els esforços per erradicar-lo riera a munt, han estat infructuosos. Per això ara el tractament es centra en la zona de l’avinguda Pau Casals.

Aquests dies s’ha aplicat el tractament dins els nius per tal d’eliminar els exemplars detectats en aquesta zona. Un tractament que durarà un mes, aproximadament, temps durant el qual la zona estarà tancada i senyalitzada per evitar l’accès de perones i d’animals de cmpanyia. Segons Osorio, el tractament ha estat l’aplicació de verí en els nius de les rates.

Tot i que la presència de rates és normal al voltant de les rieres i zones humides, el nombre d’exemplars detectats en aquesta zona del nostre municipi havia crescut notablament, cosa que ha obligat a la intervenció del consistori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics