URGENT

Disminueixen els delictes cibernètics a Malgrat de Mar en els darrers mesos

Compartiu aquesta història

Segons la Policia Local de Malgrat, durant el passat mes de març s’ha recollit només una denúnica per estafa en línia, respecte les 8 registrades l’any passat.

Uns delictes que també han estat menors en els casos de gener i febrer, amb 3 i dues denúncies registrades respectivament, també menys que el passat 2018.

Durant la campanya de Nadal també s’ha registrat una disminució, fet que queda demostrat, per exemple, amb l’única denúncia per estafa en línia registrada durant el passat mes de desembre.

Segons ha explicat al programa Ona Maresme Oriol Corona, criminòleg de la Policia Local de Malgrat, les principals estafes consisteixen en detectar pagaments que la víctima no recorda haver fet o bé que no han estat autoritzats.

En molts casos, les víctimes també expliquen que han fet compres en espais web que resulten ser fraudulents, i que actuen discretament.

Entre d’altres estafes, la Policia Local de Malgrat també destaca l’existència d’estafes a xarxes socials com Facebook, que ofereix serveis a través d’aplicacions que poden ser enganyoses per alguns usuaris, i que poden acabar amb pagaments indesitjats.

Corona considera al mètode del “phishing” com el més perillós, tot i que només se n’hagi registrat un sol cas darrerament. Consisteix en la suplantació de la identitat per obtenir dades sensibles, com números de targetes de crèdit o contrasenyes, i que sol afectar després d’introduir-se als dispositius de la víctima a través d’algun tipus de virus.

Com a precaució, els cossos de seguretat recomanen tenir una targeta de crèdit destinada exclusivament a fer les compres per Internet, que es pot recarregar només amb la quantitat desitjada per fer la compra.

Per altra banda, també es demana prestar atenció als enllaços del web on es fa la compra, així com es recomana desconfiar de les ofertes cridaneres i que ofereixen productes normalment cars a preus molt baixos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics