URGENT

La Generalitat insisteix en tirar endavant amb l’ampliació de la C-32

Compartiu aquesta història
Damià Calvet, durant l’entrevista a Ona Maresme durant la FIra Mercat del Ram de Tordera.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha visitat aquesta tarda la Fira Mercat del Ram de Tordera, que s’inaugurava avui divendres.

Calvet ha estat rebut per un grup de membres de la plataforma Aturem la C-32, contrària al projecte de perllongació de l’autopista maresmenca.

Els manifestants duien pancartes amb diverses lemes contraris al projecte, i han rebut al conseller amb xiulets i crits de protesta.

Calvet, que anava acompanyat de diverses autoritats a nivell local, tant de Tordera com de municipis propers, ha passat per l’estand del programa Ona Maresme, on ha declarat que les protestes envers aquest projecte “són legítimes”, i que el seu paper a la fira responia al caràcter institucional d’acompanyar a l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

Davant de les protestes dels manifestants, el conseller ha estès la mà a la plataforma per escoltar les seves reivindicacions.

Tot i així, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha insistit en què el Govern català vol tirar endavant amb el projecte de perllongació de la C-32.

La plataforma contrària al projecte considera que la Generalitat fa un “doble joc” a nivell mediambiental amb les actuacions de la Costa Brava, i no entenen el fet que la Generalitat hagi impulsat la moratòria urbanística al litoral gironí i que, per l’altra, continuï amb la intenció de voler allargar l’autopista maresmenca.

Segons Calvet, el projecte respon a criteris de mobilitat, i insisteix en la voluntat de continuar-lo impulsant.

La plataforma Aturem la C-32 afirma que el tram de l’autopista fins a Lloret de Mar suposaria la destrucció de més de 60 hectàrees de bosc i la tala de més de 60.000 arbres, així com també recorda que la consulta popular celebrada ara fa 3 anys sobre la prolongació de la via va mostrar la negativa del territori davant del projecte, i considera que mai s’han atès les alternatives proposades des de la ciutadania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics