URGENT

Palafolls Antifeixista torna a mobilitzar-se contra els exlegionaris

Compartiu aquesta història

L‘entitat tornarà  a mostrar el seu rebuig per la presència dels exmilitars en  el que consideren una “manifestació feixista”  la setmana vinent al nostre municipi.

Concentració de fa un any. RP

Aquest proper dijous la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls torna a organitzar la processó de Setmana Santa al nostre municipi. Per 5a vegada ha convidat a als exlegionaris de l’”Hermandad de Antiguos Legionarios de Barcelona” que desfilaran amb el seu Crist de la Bona Mort al costat del pas de la confraria palafollenca.

La presència d’aquests exmilitars, vestits d’uniforme i amb armes simulades, no agrada a la plataforma que ha tornat a organitzar un seguit d’activitats contràries a la presència d’antics militars desfilant al poble.

El mateix dijous a les 6 de la tarda la Plataforma Palafolls Antifeixista, que agrupa partits locals com ERC, Podem, PDeCAT però també el CDR i l’ANC de Palafolls, ha organitzat una jornada pedagògica i reivindicativa contra la presència dels exlegionaris al nostre municipi.

Oriol Grèbol, membre de la Plataforma explica que s’ha organitzat una xerrada al MiD i una concentració de protesta davant de l’Ajuntament pel mateix dijous a la tarda.

Sota el lema de “No es una processó, és una manifestació feixista”, la jornada vol posar de manifest el malestar per la presència d’aquest cos militar en una activitat organitzada per la Confraria palafollenca, a la que també critiquen per desobeir la voluntat del poble, de l’Ajuntament o en contra de l’església, que sempre s’ha desvinculat de la processó palafollenca.

Grèbol assegura que el confrare major de la confraria local, Óscar Bermám, és d’extrema dreta i critica l’Ajuntament  no fer res per evitar la presència dels exmilitars.

Des de fa uns anys la Plataforma Palafolls Antifeixista organitza activitats de protesta per la desfilada dels exlegionaris. L’any passat van reunir a desenes de persones que van manifestar-se contra l’activitat fins que els mossos els van barrar el pas al mateix barri Sant Lluís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics