Tot a punt per la processó de Sant Lluís

Crist de la Bona Mort dels ex legionaris. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls està acabant d’ultimar els últims detalls d’una nova processó  de Setmana Santa pels carrers de Sant Lluís. La previsió és que comenci a partir de les 8 de la tarda i que, com altres anys, recorri els carrers Sant Joan, av del Mar, Ítaca i pujar per Sant Miquel fins al punt d’inici.

A diferència d’altres anys, enguany el traçat ha estat consensuat  amb l’Ajuntament de Palafolls.

L’entitat ja té a punt el seu pas de la Verge dels Dolors, que serà portat per un cos de “costaleres” composat per dones. Un pas que comptarà un any més, i ja en van 5, amb la presència dels antics legionaris de Barcelona, que desfilen uniformats i amb armes simulades acompanyats amb el seu Crist de la Bona Mort.

Justament la presència dels legionaris ha tornat a provocar polèmica al nostre municipi.

Davant l’anunci de la confraria de la presència un any més els antics legionaris, l’Ajuntament va acordar preguntar als veïns sobre la presència dels exmilitars al nostre poble, una consulta que finalment no s’ha fet.

Tot i l’oposició d’alguns sectors, finalment els legionaris tornaran a desfilar pels carrers de Palafolls aquest vespre.- La confraria assegura que es tracta d’una activitat religiosa emmarcada en la Setmana Santa  i mantenen que, tot i fer-se passades les 8 del vespre, és un revulsiu per a l’activitat econòmica del barri.

La processó tornarà a bloquejar el barri de Sant Lluís. Des de les 4 de la tarda estarà prohibit estacionar en tot el traçat de l’activitat i cap a les 6 de la tarda la Policia tallarà l’accès rodat a tot el barri, que quedarà blindat fins que acabi la processó, passades les 10 de la nit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics