URGENT

L’Ajuntament reforça les noves illes de contenidors

Compartiu aquesta història

Un mes després de l’inici de l’implementació del nou sistema de recollida selectiva a Palafolls, l’Ajuntament ha estat analitzant els usos de les noves illes completes que s’han instal·lat en diferents punts del municipi.

El consistori ha observat que, en algunes de les noves illes que s’han col·locat, hi ha més activitat de la prevista. L’estudi previ que es va fer ja tenia en compte diferents criteris a l’hora de col·locar les illes, però a la pràctica l’Ajuntament afirma haver observat diferències entre la teoria i la pràctica.

En aquest sentit, en algunes illes hi ha hagut menys ús del que es suposava i en altres s’ha detectat un excés d’escombraries.

Ho explica el regidor de Serveis del consistori palafollenc, Martí Victòria.

Davant d’això, l’Ajuntament ha considerat necessari reforçar aquests punts amb més contenidors dels que hi ha habitualment a les noves illes, així com també plantejar-se la inclusió de nous espais. És, per exemple, el cas de la zona del Sindicat i també al barri de Sant Lluís. Victòria admet que caldrà estar atents per veure com evoluciona la utilització dels diferents contenidors i, si és necessari, tornar a actuar.

La implementació del nou sistema de recollida selectiva a Palafolls ha consistit en la instal·lació d’una cinquantena de noves illes completes de contenidors.

El fet que s’hagin redistribuït els contenidors i que algunes d’aquestes noves illes s’hagin col·locat en indrets on abans no hi havia contenidors va provocar polèmica a l’inici de la implementació del nou sistema. En alguns casos, segons va detectar l’Ajuntament, alguns veïns van dipositar les escombraries als llocs on abans hi havia hagut contenidors, així com també es van observar conductes incíviques entorn al reciclatge, com un mal ús de les fraccions dels contenidors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics