URGENT

ERC s’imposa també en la majoria de municipis veïns

Compartiu aquesta història

La formació independentista ha obtingut la victòria a Catalunya, amb 15 diputats, 3 més que el PSC, segona força a nivell català amb 12 diputats.

Aquest panorama és el mateix que es dibuixa al nostre municipi, on ERC ha guanyat amb més d’un 24% dels vots, seguit del PSC amb un 23%.

Una dinàmica, però, que també s’imprimeix en bona part dels municipis veïns, com és el cas de Malgrat de Mar. Aquí ERC ha obtingut un percentatge similar, en aquest cas apropant-se al 26%, seguit de prop del PSC, que supera el 25% dels vots emesos.

Les mateixes posicions es repeteixen a Tordera i a Santa Susanna. A Tordera, ERC obté també un 1 de cada 4 vots emesos, mentre que el PSC és la segona força amb més d’un 21% dels vots.

A Santa Susanna, per la seva banda, els republicans s’han imposat amb més d’un 28% dels vots emesos, i en aquest cas a pràcticament 10 punts de diferència de la segona força, que també ha estat el PSC.

A Malgrat i a Tordera, la tercera força més votada ha estat En Comú Podem, mentre que a Santa Susanna el tercer lloc l’ha ocupat ha estat Ciutadans.

Aquesta dinàmica, però, es capgira en els casos de Blanes i Lloret. En aquestes dues ciutats de la Costa Brava, el PSC és el partit que s’imposa, amb un 27% dels vots emesos en els dos municipis. ERC, en aquest cas, és segona, amb un 20,5% dels vots en el cas de Blanes i poc més d’un 18% en el cas de Lloret de Mar.

Com a tercera força a Blanes s’hi ha situat En Comú Podem, mentre que en el cas de Lloret ha estat Ciutadans.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics