Arxiven la causa contra Mónica Palacín per coaccionar hotels de Pineda on s’allotjaven policies nacionals l’1-O

Foto: Ràdio Pineda
Foto: Ràdio Pineda

El TSJC ha decidit aquest dimecres arxivar la causa contra la regidora d’ERC a Pineda i diputada Mònica Palacín per coaccionar hotels on s’allotjaven policies nacionals durant el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017.

Segons arugmenta el tribunal, Palacín només va estar present en una reunió amb un responsable d’un dels hotels perquè es va trobar a les portes de l’establiment amb el primer i segon tinents d’alcaldia i el cap de la Policia Local, que anaven a parlar amb el director per demanar-li que tanqués l’establiment.

En aquest sentit, apunta que ella va afegir-se a la trobada, però que no va intervenir-hi. El tribunal considera que la seva participació es deu a una trobada “casual”, per la qual cosa es pot “descartar raonablement que fos coneixedora del propòsit de la cita”, i conclou que va tenir un “comportament passiu, sense intervenir directa o indirectament en la conversa”.

A banda de Mònica Palacín, la querella també va presentar-se contra tres tinents d’alcaldia de Pineda, del PSC, i també el cap de la Policia Local del municipi.

La Fiscalia de Delictes d’Odi, que és qui presenta la querella, els acusa de delictes de coaccions i falsedat en document oficial.

El ministeri públic creu que van amenaçar els amos de dos hotels de Pineda amb el tancament de les instal·lacions durant un període de 5 anys si no expulsaven els agents, que van abandonar els hotels dos dies després de la celebració del referèndum.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics