URGENT

La CUP de Malgrat aposta per reeditar el quatripartit per deixar el PSC a l’oposició

Compartiu aquesta història
Foto: CUP Malgrat

A Malgrat de Mar l’escenari polític que han deixat les eleccions de diumenge deixa poc marge de maniobra.

El PSC va guanyar clarament les eleccions ampliant representació, dels 6 als 8 regidors, a un de la majoria absoluta. Els socialistes van tenir més del doble de vots que la segona força, Junts x Malgrat, de l’actual alcaldessa Carme Ponsa.

Joan Mercader, però, no ho tindrà fàcil per tornar a l’alcaldia de Malgrat ja que els 4 partits de la moció de censura; Junts x Malgrat, ERC, Malgrat ens Mou i la Cup tornen a sumar majoria i podrien desbancar el PSC de l’alcaldia com ara fa poc més de 2 anys.

De fet, tal i com ja va passar amb a moció de censura del 2017, la CUP ja s’ha posat a treballar per reeditar el pacte a 4.

Ahir mateix, els cupaires van emetre un comunicat en el que exposen que, un cop analitzats els resultats de diumenge, han decidit iniciar negociacions amb la resta dels partits del passat govern quatripartit per tal de, concreten, “continuar transformant Malgrat”.

En declaracions a Ràdio Palafolls, el regidor electe de la CUP de Malgrat, Enric Zaldo, ha explicat que tot i que les formacions tenen projectes diferents es vol reeditar el pacte perquè s’han iniciat projectes comuns i que, assegura, amb l’alcaldia de Mercader seria “molt probable” que no tinguessin recorregut.

Zaldo explica que, de moment, no s’han assegut amb cap de les altres 3 formacions per posar damunt la taula el pacte. En aquest sentit, el regidor cupaire aclareix que la seva formació ha fet públic el posicionament d’acord amb la transparència que la CUP vol tenir cap a la ciutadania.

Les 4 formacions que han governat a Malgrat des de la moció de censura mantenen la seva representació de fa 4 anys, exceptuant la CUP, que ha perdut 1 dels 2 regidors que tenien, i per tant sumen 9 representants, el que suposaria la majoria absoluta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics