URGENT

Malgrat ens mou no vol reeditar el govern quatripartit i acusa al partit Ponsa de no ser flexible

Compartiu aquesta història
Foto: Ona Malgrat

La setmana passada, just després de les eleccions, la CUP de Malgrat es mostrava oberta a converses per reeditar el govern quatripartit sorgit de la moció de censura del 2017, format per Junts per Malgrat, ERC, CUP i l’aleshores PDeCAT –actual llista de Malgrat ens Mou.

Precisament, la llista encapçalada pel demòcrata Jofre Serret ha emès aquest dilluns un comunicat en què esborren tota possiblitat de continuar amb el govern a quatre.

El partit afirma que durant les negocacions per reeditar el pacte han demanat que el programa i el govern representessin proporcionalment els resultats obtinguts a les eleccions.

A la vegada, afirmen que per poder repetir el pacte calia “resoldre algunes disfuncionalitats existents en la forma de treballar dels darrers dos anys”.

En aquest sentit, Malgrat ens Mou considera que l’actual alcaldessa Carme Ponsa i al seu grup, Junts per Malgrat, “no s’han mostrat flexibles” en cap d’aquests aspectes, i els acusa de traçar “línies vermelles” que farien que el seu partit estigués sobrerepresentat al govern, menystenint a les altres forces polítiques.

Per tot plegat, apunta el grup de Serret, i sumat a una “manca de confiança entre alguns membres del govern quatripartit”, fa que Malgrat ens Mou vegi “difícil” repetir l’acord de govern en aquesta propera legiuslatura, i entén que les negociacions “s’han trencat”.

Malgrat ens Mou assegura que, degut al seu esperit “clarament independentista”, la seva opció ha estat sempre la de reeditar el govern quatripartit, però assegura que no pot oblidar que el projecte “és de poble” i que volen centrar els seus esforços en desenvolupar el seu programa per Malgrat.

El partit assegura que continuarà treballant “per Malgrat, pel País i per la llibertat”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics