URGENT

Demà es constituirà el nou plenari de l’Ajuntament de Palafolls

Compartiu aquesta història

La llei marca que 20 dies després de les eleccions es constitueixi els nous consistoris sortits de les urnes, i demà és el dia que arreu del país es posarà en marxa el nou mandat 2019-2023.

A Palafolls el ple arrencarà a la 1 del migdia, des de la sala de plens del consistori, i en directe per Ràdio Palafolls.

Els 13 regidors electes hauran de triar, votant,  el nou alcalde de Palafolls.

El ple començarà amb la constitució de la mesa d’edat que, a manca d’alcalde, presidirà el plenari de demà. Després tots els nous regidors hauran de prometre o jurar el seu càrrec amb respecte a la constitució espanyola i acte seguit els partits presentaran el seu candidat a l’alcaldia, que posteriorment seran votats, en secret i dipositant el vot en una urna. No hi haurà sorpreses i Francesc Alemany, d’ERC es convertirà, per majoria absoluta, en l’alcalde de la nostra vila en substitució de Valentí Agustí.

El nou Ajuntament de Palafolls tindrà només 3 partits, tots tres d’esquerres; ERC, al govern, i PSC i Palafolls en Comú a l’oposició.

La majoria dels regidors, 7 dels 13,  s’estrenen a partir de demà com a representants. Qui més cares noves presenta serà ERC, amb 4 nous representants, mentre que el PSC tindrà 2 cares noves i  Palafolls En Comú estrena portaveu.

Les dones també seran majoritàries al nou plenari. A partir d’ara hi haurà 7 representants femenines i 6 de masculins. La majoria també seran

El ple de constitució del nou Ajuntament serà emès en directe per Ràdio Palafolls i, excepcionalment, es podrà seguir des de la plaça major on s’instal·laran altaveus per seguir la transmissió d’aquesta emissora.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics