Presenten un llibre sobre la relació entre l’església, la parròquia i la societat a la Blanes del segle passat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest divendres al migdia, la Sala Maria Luisa García-Tornel de Blanes ha acollit la presentació del llibre-catàleg “Església, Parròquia i Societat de Blanes al segle XX”.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, es tracta del novè volum de la col·lecció “Fons de l’Arxiu”, i servieix per complementar l’exposició que s’allotsja`ra a la mateixa sala per commemorar els 700 anys de la parròquia de Santa Maria.

El treball, que inclou una completa col·lecció de fotografies provinents de particulars i també del fons documental de l’arxiu, fa una primera aproximació sobre la significació de l’església i la parròquia en la societat blanenca del segle XX, i se n’han editat 400 exemplars.

Els autors de l’obra consideren que el pes que ha tingut l’església en l’àmbit social és inqüestionable, havent influït en una gran quantitat d’àmbits ja no tan sols durant el passat segle, sinó des de la seva mateixa constitució mil·lenària.

L’Ajuntament de Blanes, després d’iniciar les Publicacions Municipals de Blanes amb les col·leccions anomenades “Cortils i Vieta”, “Clàssics Blanencs” i “Lectura Popular Blanenca”, va decidir crear dues noves col·leccions centrades en l’Arxiu Municipal: la d’Opuscles de l’Arxiu i la de Fons de l’Arxiu.

Segons indica el consistori blanenc, la primera va néixer amb la voluntat d’aplegar estudis rellevants sobre la ciutat de format reduït, i la segona va sorgir amb la voluntat de donar a conèixer els fons documentals que conserva el servei.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics