URGENT

Denuncien que la comissaria de Pineda no ha tingut cap patrulla al carrer aquest passat cap de setmana

Compartiu aquesta història

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) assegura, a través d’un comunicat, que fa temps que denuncien la manca d’efectius al cos de Mossos d’Esquadra.

Segons el sindicat, aquest passat dissabte i diumenge la comissaria de districte de Pineda de Mar no va haver-hi presència policial al carrer entre 9 del matí i 4 de la tarda.

Afegeixen que les localitats de Calella, Santa Susanna, Malgrat, Tordera i també Palafolls no disposen de cap patrulla de cos de Mossos al carrer, per la qual cosa denuncien que les trucades fetes al 112 es derivaven a les Policies Locals, i que aquestes quedaven saturades sense poder donar resposta.

El Sindicat també explica que la comissaria pinedenca s’ha hagut de fer càrrec de tres menors no acompanyats que dormen i mengen a les seves instal·lacions.

Per tot plegat, des del Sindicat afirmen que han denunciat “per activa i per passiva” la situació, i asseguren que, malgrat haver-se reunit els darrers mesos amb tots els grups del Parlament, “tot continua igual”.

L’organització sindical insisteix en reclamar una partida pressupostària que doni llum verda a la creació de bosses d’hores estructurals per a totes aquelles comissaries i serveis que pateixen manca d’efectius.

El sindicat policial assegura que fa poc temps hagués estat “impensable” que una comissaria amb servei a localitats costaneres, amb augment de població i de feina, patís aquesta situació.

Els Mossos neguen la versió del sindicat”

Per la seva banda, elcos de Mossos d’Esquadra nega aquesta versió, i asseguren a Ràdio Palafolls que el nombre de patrulles que van exercir les seves funcions el cap de setmana passat a la comissaria de Pineda va ser l’habitual, igualment com en altres caps de setmana, i per sobre dels mínims establerts.

Mossos també apunten que en moments determinats les patrulles poden arribar a fer alguns serveis concrets, com trasllats de presos, i que no puguin cobrir les demandes punutals i que, és llavors, que es deriven a les policies locals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics